Thursday, 12 January 2012

Soalan Lazim tentang PB

Soklan 1
Susah ke nak pakai PB ni? tgk gambar mcm susah je..huhu



Jawapan
Pakai PB tak sesusah seperti yg dilihat dn diwar2kn tu. Actually senang sgt nk pakai PB ni seolah2 nk sarungkn baju tido jer heeeee...
Maybe at the 1st week tu kita rasa susah sb PB tu still "New" dn kita sendiri baru nk membiasakn dgn PB tu..tp percayalah lepas je seminggu pakai confirm dah leh pakai sendiri without anyone helps ;))
mmg senang sgt! yg penting kita mmg nk pakai dn konsisten pakai! Lama kelamaan anda akan rasa sangat selesa sehinggakan anda tak terasa yg anda sedang memakai corset. beshkn! ;D





Soklan 2.
Perut saya jer yang buncit, tapi berat bdn sy dh ok..sy dh suka berat saya skg ni..so cmner yek?



Jawapan
Yer btul..kdg2 berat kita dh ok, tp lemak kt perut plak yg mengganggu..dh xcantik nk pakai bju esp. bju2 kebaya tu huhu..
InsyaAllah bila dah pakai PB ni, masalah perut buncit ini pasti dpt di atasi..terutamanya bila kita dh bersalin, lemak kt perut mmg susah sgt nk turun even control mkn cmne pn..so PB adalah solutionnye. :D





Soklan 3
Lemak yg kt lengan dan kt belakang ni boleh hilang ke bila dah pkai PB ni? Kang nnt bdn dah kurus tp lemak kt tgn mengeleber plak..huhu

Jawapan
 Mmg boleh hilang..sbb bila kita pkai PB, kita akan tarik semua lemak2 kt lengan dan ke belakang kita masuk ke dalam PB ni..tiap2 hari kita pkai PB, kita akan tarik lemak ke dlm..InsyaAllah dlm sebulan lemak tu akn berkurangan dan lengan kita semakin mengecil ;D





Soklan 4.
Saya anak dara lagi, knape sy nk jaga smua ni..PB ni kn untk org dh kawin jer..


Jawapan
Anda silap..hehe..sbb PB ni sesuai untk semua peringkat umur mahupn anak dara or mak dara..ia 70% untuk kesihatan 30% untuk kecantikan..Kdg2 sbg anak dara period xteratur, ader Fibroid atau Cyst, Gastrik, Buasir dan sbg nyer..Jd pemakaian PB adalah lebih baik dari ubat-ubatan. Sistem F.I.R yg di sulam dlm tiap2 benang PB akn membantu masalah ini. Kesihatan dalaman wanita juga harus di jaga sblm kita msuk ke alam perkahwinan..Prevention is better than Cure.. 



Soklan 5.
Saya baru bersalin, jd mesti susah untuk susukn anak kalo pakai PB ni..tak pun nanti susu jd kering pulak :(




Jawapan
 Tidak sama sekali..menyusu ketika memakai PB adalah keadaan paling mudah dn amat mnyenangkan disebabkan kedudukan breast kita dh push up ke atas..then posture badan kita jgk akn tegak smasa mnyusu..ia sgt sesuai untuk elakkn sakit pinggang akibat mnyusu baby terlalu lama..Dan yg paling best, PB ni juga akan memperbanyakkn air susu kita..buktinya saya sendiri dulu susu xbanyak tp dengan pakai PB ni Alhamdulillah susu semakin byk dan anak pon happy sb dapat minum puas. InsyaAllah saya akan susukn anak smpai berumur 2 tahun..ameenn..




Soklan 6:
Saya dah kurus, sesuai ke kalo saya pakai PB ni..kang tinggal tulang jer nnt..huhu




Jawapan
Takkn tinggal tulangnye adik2ku sayanggg...
Sbbnya PB ni akan memontokkan lg bdn kita yg kurus supaya ada shape & figure..kdg2 bila kita kurus, breast pon mcm ada xada jer kan, pastu punggung pn akn leper jer. Jadi dgn PB nie lah jln penyelesaiannye..bila korang pakai dlm msa sebulan je, cup bra korang akn penuh serta punggung akn push up..mmg cantik dn tip top atas bawah... :D

 




Soklan 7.
Senang ker nk bergerak bila pkai PB ni? 




Jawapan
So far alhmdulillah, even pkai PB sy still lg boleh bergerak bebas dan pantas. Tak ada masalah pon. Even nk pakai ketika bersukan pun digalakkan sb kita rasa bertambah yakin ketika menjalankn aktiviti sukan sebab badan kita rasa kemas dan xrasa lemak-lemak tu turut bergerak n beralun nk2 kalo time berjoging tu heeee...
so mmg pakai PB ni xmembataskan pergerakan kita langsung! ;D




Harap jawapan saya ni menjawab segala persoalan anda.
Kalau ada soalan2 yg mungkin nak ditanya tu just comment ye :D






If berminat nak tahu pasal Premium Beautiful Corset ni,
Contact me

Call/Sms: 016-2254009

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete